Zaloguj sie/zarejestruj sie:
Wyszukiwarka:
CLA (sprzężony kwas linolowy) to naturalnie występujący kwas tłuszczowy, podobny do kwasu tłuszczowego omega-6, ale mający właściwości zdrowotne dla skóry i utraty wagi. Jest to jeden z "dobrych tłuszczów" obecnych w produktach spożywczych, takich jak wołowina i produkty mleczne, ale niestety w niskich stężeniach. Jak na ironię, wołowina i produkty mleczne są tymi samymi produktami, które są również bogate w "złe tłuszcze" lub tłuszcze nasycone, więc uzyskanie wystarczającej ilości CLA poprzez samą dietę jest problematyczne.
CLA świetnie spowalnia procesy lipogenezy, a także ma działanie termogeniczne oraz antyoksydacyjne (zwalcza wolne rodniki). CLA może być zatem polecane osobom które w naturalny sposób pragną pozbyć się tkanki tłuszczowej, a także wspomóc swój układ odpornościowy.
Polecane Marki
Lista Producentów