✓ TARGROCH - ZDROWA I EKOLOGICZNA ŻYWNOŚĆ
✓ BARDZO DOBREJ JAKOŚCI
✓ ŚLIWKI SUSZONE BEZ PESTEK
✓ WYSOKIE ŹRÓDŁO WITAMIN
✓ DO WYPIEKÓW, DŻEMÓW, POWIDEŁ, DESERÓW
TARGROCH ŚLIWKA SUSZONA BEZ PESTEK
Śliwki suszone są zaliczane do bakalii. W kuchni są niezastąpione. Spożywa się je jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do różnego rodzaju dań. Oprócz najpopularniejszych kompotów, dżemów, marmolad oraz powideł, ciast, sorbetów, pierogów i knedli można robić z nich również marynaty i sosy do wędlin.
Śliwki suszone są naturalnym źródłem:
Potasu i miedzi – pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Ryboflawiny (Witamina B2) – pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu czerwonych krwinek.

| Produkt: | Targroch Śliwka Suszona Bez Pestek |
||||
| Porcja: | 50g |
||||
| Ilość porcji w opakowaniu: | 20 | ||||
| Opakowanie: | 1000g (1kg) |
||||
| Zawartość: | w porcji | zawartość w 50g: | % RWS* | ||
| Wartość energetyczna | 1191kJ / 282kcal | 7% | |||
| Tłuszcz w tym: | 0,6 | 1% | |||
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g | 1% | |||
| Węglowodany w tym: |
30g | 12% | |||
| - cukry | 30g | 33% | |||
| Błonnik | 4,7g | --- | |||
| Białko | 1,8g | 4% | |||
| Sól** | 0,02g | <1% | |||
| Potas | 402mg | 20% | |||
| Miedź | 0,21mg | 21% | |||
| Ryboflawina (witamina B2) | 0,18mg | 13% | |||
|
Skład: Śliwki suszone bez pestek, substancja konserwująca - sorbinian potasu W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. |
|||||
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Targroch Śliwka Suszona bez Pestek 1kg
FREE99 od 99 zł



















.png)


